Mrkvový pikantní krém se žlutým kari zjemněný kokosovým mlékem

Rychlý a chutný způsob, jak si připravit výživnou zeleninovou polévku? Tento mrkvový krém s pikantním žlutým kari a jemným kokosovým mlékem je přesně to pravé. Díky kombinaci mrkve, brambor a koření získáte polévku, která je nejen lahodná, ale i zdravá a voňavá. Hodí se jako lehký oběd nebo večeře a potěší všechny milovníky exotických chutí.
Budete potřebovat:
- 2 cibule
- slunečnicový olej
- 500 g mrkve
- 2 brambor
- polévkovou lžíci zázvoru
- polévkovou lžíci žlutého kari (můžete použít chilli)
- 600 ml zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- polévkovou lžíci kurkumy
- 200 ml kokosového mléka
Postup:
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Nechte zpěnit na oleji společně s pokrájeným zázvorem. Přidejte oloupanou a nakrájenou mrkev, brambory a zarestujte kari. Podlijte zeleninovým vývarem, osolte, opepřete dle chuti a vařte, dokud zelenina nezměkne. Pak v mixéru vše rozmixujte na hladký krém.
Přidejte kokosové mléko pro zjemnění a nechte už jen krátce přejít varem. Nakonec posypte čerstvým koriandrem a můžete servírovat. Přejeme dobrou chuť.