Mrkvový pikantní krém se žlutým kari zjemněný kokosovým mlékem

11.09.2025

Rychlý a chutný způsob, jak si připravit výživnou zeleninovou polévku? Tento mrkvový krém s pikantním žlutým kari a jemným kokosovým mlékem je přesně to pravé. Díky kombinaci mrkve, brambor a koření získáte polévku, která je nejen lahodná, ale i zdravá a voňavá. Hodí se jako lehký oběd nebo večeře a potěší všechny milovníky exotických chutí.

Budete potřebovat:

  • 2 cibule
  • slunečnicový olej
  • 500 g mrkve
  • 2 brambor
  • polévkovou lžíci zázvoru
  • polévkovou lžíci žlutého kari (můžete použít chilli)
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • polévkovou lžíci kurkumy
  • 200 ml kokosového mléka

Postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Nechte zpěnit na oleji společně s pokrájeným zázvorem. Přidejte oloupanou a nakrájenou mrkev, brambory a zarestujte kari. Podlijte zeleninovým vývarem, osolte, opepřete dle chuti a vařte, dokud zelenina nezměkne. Pak v mixéru vše rozmixujte na hladký krém.

Přidejte kokosové mléko pro zjemnění a nechte už jen krátce přejít varem. Nakonec posypte čerstvým koriandrem a můžete servírovat. Přejeme dobrou chuť.